Lekker recept

MOWI PURE Gerookt, tartelette met komkommer & zalmkaviaar

Bereidingstijd

45 min

Niveau

Makkelijk

Bereid met

MOWI PURE Gerookt

Bekijk video tutorial
MOWI PURE Gerookt
Porties

MOWI PURE Gerookt
MOWI PURE
Gerookt
Bestel bij
12 plakjes
hartige tartelettes van 8 cm doorsnede
4

Zoetzure komkommer

mini komkommer
6
sushiazijn
60 ml
water
80 ml
suiker
25 g
karwijzaad
2 g
mosterdzaad
2 g
dragon
3 takjes

Komkommersalade:

komkommers
2
mayonaise
10 g
zure room
10 g
Griekse yoghurt
10 g
grof zout
8 g
bio-citroen
1
munt
1/4 bot
bieslook
1/4 bot
zwarte peper van de molen

Emulsie van dille:

ei
1
zout
6 g
peper van de molen
druivenpitolie
500 ml
mosterd
50 g
witte balsamico
20 ml
dille
1/2 bot
spinazie
40 g
water
500 ml
zout
8 g

Zoetzure mosterdzaad:

mosterdzaad
40 g
water
500 ml
zout
5 g
dragonazijn
50 ml

Voor de afwerking:

zalmkaviaar
2 el
dille

Zoetzure komkommer

Snijd de komkommers in rondjes van 1 cm dik. Kook het water met de azijn, suiker, specerijen & dragon op. Laat afkoelen. Giet op de komkommers en laat minstens 12 uur marineren in de koeling.

Komkommersalade

Verwijder de zaallijsten, schil en rasp de komkommers. Zout ze en zet ze in een zeef boven een mengkom zodat het overtollige vocht kan uitlekken gedurende 20 minuten. Spoel kort & dep ze droog. Snijd de munt & bieslook fijn. Meng alles, werk af met citroensap & zeste.

Emulsie van dille

Blancheer de spinazie kort in het water met 8 g zout. Laat afkoelen in ijswater. Dep droog. De spinazie zal voor de mooie groene kleur zorgen van de emulsie. Pluk de dille. Mix daarna alle ingrediënten op zoals een mayonaise.

Zoetzure mosterdzaad

Kook het mosterdzaad in 25 minuten gaar in het gezouten water. Giet af en spoel koud. Meng met de dragonazijn.

Afwerking

Vul de bodem van de tartelettes op met de komkommersalade. Leg daarop speels de MOWI PURE Gerookte zalm. Werk af met de zoetzure komkommers, mosterdzaad, zalmkaviaar & dilletopjes.

Prev
Next

Waar te koop

MOWI PURE kopen?

Vind MOWI PURE online
Bestel bij
Of vind onze MOWI PURE zalm nu exclusief bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Onze experts selecteren de mooiste en meest smaakvolle delen van de zalm voor onze gerookte Noorse MOWI PURE. De combinatie van zout en ons ambachtelijke Mowi-rookproces garanderen je dé optimale smaakervaring.

Onmiddellijk na het roken wordt de bruine spier van onze oranjerode zalmfilets verwijderd. We versnijden de zalm daarna zorgvuldig in dunne en gelijkmatige plakjes. Elk sneetje MOWI PURE Gerookt is een waar genot voor het oog én voor je smaakpapillen.

En ook aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van onze verpakkingen werd er gedacht. Zo haal je elk individueel plakje makkelijk uit zijn 100% recycleerbare verpakking dankzij het unieke trapjessysteem.

Nettogewicht 120 g
MOWI PURE Gerookt
MOWI PURE Baron

Baron

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Baron

Baron

De MOWI PURE Baron wordt versneden zodat enkel de mooiste en dikste filet overblijft. Kortom: het beste stukje van de Mowi zalm, om zo ook de meest veeleisende zalmliefhebbers te bekoren. De MOWI PURE Baron wordt met de grootste zorg, ambachtelijk en met de hand gesneden. Uit het hart van de filet én in de lengte, zo bieden we je het allerbeste: een mooi, stevig en vers zalmhaasje zonder vel!

Nettogewicht ± 220 g
MOWI PURE Baron
MOWI PURE Magnum

Magnum

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Magnum

Magnum

De MOWI PURE Magnum, met vel, is een handgesneden en royale familieportie zalm in elke betekenis van het woord. Een vis om U tegen te zeggen, die zich laat kenmerken door een rijkelijke smaakbeleving die je verleidt vanaf de eerste hap.

Nettogewicht ± 520 g
MOWI PURE Magnum
MOWI PURE Saku

Saku

MOWI PURE Saku

Saku

De precieze en handgesneden MOWI PURE Saku is geïnspireerd door een traditionele Japanse snijtechniek. De elegante kubusvorm, de gelijkmatige dikte én het vel garanderen je een perfect bakresultaat én een smaakvolle presentatie. Zoals elke Mowi zalm zal ook onze MOWI PURE Saku je smaakpapillen verrassen!

Nettogewicht 2 x 140 g
MOWI PURE Saku