Lekker recept

MOWI PURE Baron met asperges & nieuwe aardappeltjes

Recept door

Sven Ornelis

Bereidingstijd

30 min

Niveau

Makkelijk

Bereid met

MOWI PURE Baron

MOWI PURE Baron
Porties

Benodigdheden voor 4 personen:

MOWI PURE Baron
MOWI PURE
Baron
Bestel bij
4
krulpeterselie
bosje
panko
enkele lepels
geraspte Parmezaanse kaas
enkele lepels
mosterd (saffraan of andere)
1 el
eiwit
1
olijfolie
1 el
peper & zout
asperges
12
grote nieuwe aardappelen
6

Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter. Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges. Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.

Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas. Meng deze kruidenmengeling met het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie. Afkruiden met peper en zout.

Beleg de zalmhaasjes met de kruidenmengeling. Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 °C.
Serveer de MOWI PURE Baron in het midden van het bord, zet er de asperges en de aardappelen rechtop.

Prev
Next

Pure herkomst, pure smaak

Onze producten

Waar te koop

MOWI PURE kopen?

Vind MOWI PURE online
Bestel bij
Of vind onze MOWI PURE zalm nu exclusief bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Onze experts selecteren de mooiste en meest smaakvolle delen van de zalm voor onze gerookte Noorse MOWI PURE. De combinatie van zout en ons ambachtelijke Mowi-rookproces garanderen je dé optimale smaakervaring.

Onmiddellijk na het roken wordt de bruine spier van onze oranjerode zalmfilets verwijderd. We versnijden de zalm daarna zorgvuldig in dunne en gelijkmatige plakjes. Elk sneetje MOWI PURE Gerookt is een waar genot voor het oog én voor je smaakpapillen.

En ook aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van onze verpakkingen werd er gedacht. Zo haal je elk individueel plakje makkelijk uit zijn 100% recycleerbare verpakking dankzij het unieke trapjessysteem.

Nettogewicht 120 g
MOWI PURE Gerookt
MOWI PURE Baron

Baron

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Baron

Baron

De MOWI PURE Baron wordt versneden zodat enkel de mooiste en dikste filet overblijft. Kortom: het beste stukje van de Mowi zalm, om zo ook de meest veeleisende zalmliefhebbers te bekoren. De MOWI PURE Baron wordt met de grootste zorg, ambachtelijk en met de hand gesneden. Uit het hart van de filet én in de lengte, zo bieden we je het allerbeste: een mooi, stevig en vers zalmhaasje zonder vel!

Nettogewicht ± 220 g
MOWI PURE Baron
MOWI PURE Magnum

Magnum

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Magnum

Magnum

De MOWI PURE Magnum, met vel, is een handgesneden en royale familieportie zalm in elke betekenis van het woord. Een vis om U tegen te zeggen, die zich laat kenmerken door een rijkelijke smaakbeleving die je verleidt vanaf de eerste hap.

Nettogewicht ± 520 g
MOWI PURE Magnum