Lekker recept

Frisse erwtenpuree met gegrilde little gems & MOWI PURE Baron

Recept door

Charlot Pauwels

Bereidingstijd

30 min

Niveau

Makkelijk

Bereid met

MOWI PURE Baron

MOWI PURE Baron
Porties

Benodigdheden voor 2 personen

erwtjes (diepvries)
350g
aardappelen
200g
Griekse yoghurt (0% vetgehalte)
120g
munt
2-tal takjes
little gems (baby romana sla)
2
hazelnoten
klein handje
knoflook
1 teentje
kleine ui
1
citroensap
1 tl
peper & zout
snuifje
olijfolie
1 el

Laat de erwtjes ontdooien. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water met wat zout. Giet ze daarna af en houd ze warm in de pot. Was en snijd de muntblaadjes fijn. Versnipper de ui en de look.

Doe wat olijfolie in een grote pan en stoof de ui en look, voeg de ewrtjes toe samen met een klein scheutje water. Laat dit een 10-tal minuutjes zachtjes gaar koken. Was ondertussen de little gems en snijd ze in de lengte middendoor. Wrijf ze wat in met olijfolie en kruid ze af met peper en zout. Tip: ze zijn nóg lekkerder gegrild op een BBQ. Bak ze kort op de platte kant in een pan tot ze wat gekleurd zijn. Grill ondertussen ook de gehakte hazelnootjes. Doe ¾ van je erwtjes in de blend-er, voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid af met peper/zout, de munt en het citroensap. Voeg het erwtenmengsel bij de aardappel en pureer dit fijn. Roer er daarna de rest van de erwten aan toe en meng met een spatel. Zo blijven er nog zichtbare erwtjes aanwezig in de puree. Bak de MOWI Pure Baron kort (drietal minuten) op elke zijde in een pan.

Prev
Next

Pure herkomst, pure smaak

Onze producten

Waar te koop

MOWI PURE kopen?

Vind MOWI PURE online
Bestel bij
Of vind onze MOWI PURE zalm nu exclusief bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Gerookt

Gerookt

Onze experts selecteren de mooiste en meest smaakvolle delen van de zalm voor onze gerookte Noorse MOWI PURE. De combinatie van zout en ons ambachtelijke Mowi-rookproces garanderen je dé optimale smaakervaring.

Onmiddellijk na het roken wordt de bruine spier van onze oranjerode zalmfilets verwijderd. We versnijden de zalm daarna zorgvuldig in dunne en gelijkmatige plakjes. Elk sneetje MOWI PURE Gerookt is een waar genot voor het oog én voor je smaakpapillen.

En ook aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van onze verpakkingen werd er gedacht. Zo haal je elk individueel plakje makkelijk uit zijn 100% recycleerbare verpakking dankzij het unieke trapjessysteem.

Nettogewicht 120 g
MOWI PURE Gerookt
MOWI PURE Baron

Baron

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Baron

Baron

De MOWI PURE Baron wordt versneden zodat enkel de mooiste en dikste filet overblijft. Kortom: het beste stukje van de Mowi zalm, om zo ook de meest veeleisende zalmliefhebbers te bekoren. De MOWI PURE Baron wordt met de grootste zorg, ambachtelijk en met de hand gesneden. Uit het hart van de filet én in de lengte, zo bieden we je het allerbeste: een mooi, stevig en vers zalmhaasje zonder vel!

Nettogewicht ± 220 g
MOWI PURE Baron
MOWI PURE Magnum

Magnum

Koop online
Bestel bij
MOWI PURE Magnum

Magnum

De MOWI PURE Magnum, met vel, is een handgesneden en royale familieportie zalm in elke betekenis van het woord. Een vis om U tegen te zeggen, die zich laat kenmerken door een rijkelijke smaakbeleving die je verleidt vanaf de eerste hap.

Nettogewicht ± 520 g
MOWI PURE Magnum